Historiasta tähän päivään
Karelian Odyssey -seikkailukilpailu järjestettiin vuosina 2000-2002, jolloin järjestäjänä oli Frog Adventure Oy. Yrityksessä toimivat Antti Väyrynen ja Pasi Ikonen, joilla oli aiempaa kokemusta kansainvälisistä seikkailu-urheilukilpailuista. He olivat järjestäneet myös suositun Lapin Kulta Challenge -seikkailukilpailun Pohjois-Suomessa, joka oli erityisesti suunnattu opiskelijoille.
Idea Karelia Odyssey -seikkailu-urheilukisasta syntyi 1998. Idean syntyyn vaikuttivat vahvasti järjestäjien omat seikkailu-urheilukokemukset maailmalta. Karttoja tutkittiin ensimmäisen kerran lentomatkalla Nepalin Raid Gauloiseen. Karelian Odyssey -nimi on saanut vaikutteita myös vuoden 1998 kisasta The Endless Odysseystä, muistelee Pasi Ikonen.
Samoihin aikoihin Sanna Kärkkäinen ja Kimmo Kortelainen Metsänväki Oy:stä olivat haaveilleet myös seikkailu-urheilutapahtumasta Pohjois-Karjalassa. Sanna ja Pasi eivät muistaneet enää, kuinka nämä kaksi tahoa olivat tarkemmin kohdanneet, mutta joka tapauksessa tuloksena syntyi Karelian Odyssey-seikkailukilpailu.
Odeyssey oli vuosina 2000-2002 etappikilpailu, jossa kilpailtiin kolme päivää nukkuen vain muutamat tunnit päivien välissä. Joukkueiden koko oli kolme henkilöä. Ensimmäinen Odyssey starttasi Kolilta ja päättyi Nurmekseen.
Näillä sivuilla ja sosiaalisessa mediassa on vuosilta 2000-2002 kuvia, lehtileikkeitä ja tallentuneita kokemuksia, jotka Anni Vikki on antanut käyttöömme.
Odyssey-seikkailukilpailun innoittamana sai alkunsa myös Karelian Seikkailu-urheilijat ry (KarSU). Seura järjestää vuosittain kaksi seikkailukilpailua, nimiltään Ursak ja Wiima, sekä Vaarojen Maraton -polkujuoksutapahtuman.
Odyssey-seikkailukilpailu herää vuonna 2022 ja kutsuu seikkailijoita Pohjois-Karjalan erämaille.
Odyssey-seikkailukilpailun perinne myös jatkuu seuraavina vuosina, jolloin tapahtumakeskuksena ovat Ruunaa (2023) ja Petkeljärvi (2024).
Katso näiden sanojen vakuudeksi video 20 vuoden takaa alla olevasta linkistä!